WANDELINGEN IN CHINY, ORVAL, FLORENVILLE EN HERBEUMONT

69 BEWEGWIJZERDE WANDELINGEN

Alle door het commisariaat-generaal voor toerisme erkend.

Honderden kilometers wandelroutes van 2 tot 14km lang.

Voor de nieuwe wandelkaart,

Stap binnen bij het toerismebureau.

UITZICHT OP DE SEMOIS

In Chiny kronkelt de Semois in een smalle vallei. Door recente ontbossing ontstonden nieuwe uitkijkpunten naar de rivier: op de côte du Terme (baan Suxy-Chiny), langs wandeling 28 (site des Neuf Hêtres), of langs wandeling 25 (naar Rocher du Hat);

Op weg naar la Noue vanuit het Quartier du Fort vindt men de Semois onderin een steile afgrond. Niet te missen wandelingen : de rotspartijen die aan weerszijden de Semois domineren, de roche de l’Ecureuil en natuurlijk de Rocher du Hat.

De natuur

Gelegen op de grens tussen Ardennen en Gaume, en stategisch gelegen op een hoogte, door een meander van de Semois omringd is Chiny de uitgelezen vertrekplaats voor wandelingen. Meer dan 200km bewegwijzerde wandeltochten, naar ieders smaak en mogelijkheid, stappend langs bossen en riviertjes, of kuierend tussen akkers en weilanden.

Vertrekkend vanuit Chiny : naar het gehucht Burnéchamps,naar de dorpen Suxy, Lacuisine, Moyen, naar het stuwmeer op de Vierre, de Charmoishoeve, de rocher du Hât , de Pont de Fer, het Onze-Lieve-Vrouwe beeld op het kruispunt naar Suxy …

Een wandelkaart met de wandelingen duidelijk uitgestippeld, moeilijkheidgraad en lengte aangeduid, is te koop op het toerismebureau (of in het La Maison Du Tourisme de Gaume à Florenville). Prijs: 7,50€

Op het toerismebureau kan men U ook informeren over de buurgemeenten : Florenville, Orval, Villers-devant-Orval, Avioth, Chassepierre, Sainte-Cécile, Muno, Herbeumont en de natuurreservaten in de omgeving.

U kan er terecht voor gedetailleerde informatie : hoe wandelingen inkorten of kombineren, waar en wat te zien of te observeren, Waar laat men best de auto achter, waar kan men terecht voor een hapje of een drankje, kortom, alles wat men weten wil.

Tijdens het jachtseizoen weet men ook best waar men niet heen moet !

Oversteekplaats of wad

Deze ondiepe plekken in de Semois werden eertijds gebruikt om de rivier te voet of met (paard en) kar over te steken, de lijst is stroomafwaarts gerangschikt.

– Le gué de Corbuha
– Le gué du Pré Housé (pré dit du “Tcha-Tcha”)
– Le gué du Chêne (wandeling n°1 )
– Le gué de l’Embarcadère
– Le gué du Fond des Naux (Roches Fendues)